shake it out

bor fortfarande kvar i lägenheten, superskönt att få vara ensam och för sig själv, och det bästa är väl att det bara är mitt skit som är överallt. alltså på diskbänken är det bara mitt! tillskillnad från när man är hemma, då man kanske har städat och gjort jättefint och så tar det bara en liten stund, det brukar gå överstyr när pappa kommer hem, då är det fullt med skit överallt igen. Det kan reta gallfeber på mig :p

Idag har jag varit på matte, sen gick jag till isabel och hälsade på henne och jocke lite, sen så drog jag hem och sov en stund och nu på kvällen så har jag varit och jobbat.

imorgon blir det matte igen, det är verkligen inte roligt! såfort jag har börjat fatta och det flyter på så blir det nå nytt skit så det tar tvärstopp!


fast det positiva är att solen har börjat komma fram på riktigt, det är riktigt varmt ute på dagarna, idag var det 11 plusgrader i skuggan, wihoo! bara hoppas att det håller i sig så det inte kommer ett till snöoväder och förstör allt det fina igen :p


om ni behöver musiktips, florence + the machines är superbra! är riktigt hoooked nu :D

sambo med mig själv

Mycket saker har hänt sen sist.
I onsdags så träffade jag Fredrik Reinfeldt.
Hade precis vaknat och gått ner och tagit första klunken kaffe då jag får ett sms av isabel då hon undrar om jag kan göra henne en tjänst. Tjänsten var att följa med till Falun för att träffa Fredrik och prata om Unga till Arbete.
jag hade en halvtimme på mig att klä på mig och allt sånt där, sen kom hon och hämtade mig.
helt fantastiskt! jättehäftigt att träffa honom, sen var media så facinerade att jag var med i både tv och tidningar.
lokalkändis igen ^^ haha :p
Men det var verkligen en upplevelse att sitta bredvid honom (av alla jävla stolar så satte han sig bredvid mig ^^)
och prata Med honom och allt sånt där. I mina ögon är detta större än att möta och träffa kungen :)

Idag så har jag spenderat första natten i johanna och jimmys lägenhet, helt själv! Så himla ovant att bo själv, och sova själv i en lägenhet och allt sånt där :)
Nu ska jag snart iväg till borlänge med Emil.


häxa

jobbat idag, fettisdagen, fet-tisdagen eller fettis-dagen. jag föredrar fettis-dagen :D
iaf, sjukt drygt. fan i helvete vad vi har sålt semlor! skojar inte, folk är som GALNA!

efter jobbet gick jag till cirkeln, vi fick testa en sån jävla awesome sak!
En person satt på en stol med ett litet bord framför sig med två ljus på, sen släckte vi ner och satt och tittade på den som satt vid bordet, och då börjar det hända grejer jävlaranamma!
Ansiktsdragen ändrades... ansiktet ändra sig helt osv. Man såg alltså andevärlden genom personen.
Skoja inte vad häftigt det var att se en kvinna långsamt börja få skägg, mustasch. Eller en ung människa plötsligt bli gammal som attans och få värsta rynkorna. Eller som när en tjej helt plötsligt blev en indian med ansiktsmålningar.
Hade vi levt för några hundra år sedan kan jag ju lova att jag hade blivit bränd på bål!
Ne fyfan så JÄVLA HÄFTIGT!! :D:D:D

and a man came in

igår var jag hem till Isabel och hade en jättetrevlig kväll!
Jag, Isabel, Magda och Margarita (margareta heter hon igentligen) drack te och spelade sällskapsspel.
Sen åt vi massa frukt och pratade en massa. Så kul att umgås med lite nya människor.
Jag ser potentialer till att bli riktigt bra vän med Margarita, hon och jag är very much alike verkar det som.
Vi har mycket samma idéer och sådär. Ska bli kul helt enkelt och ha henne i den här stan ^^

Idag ska jag till Avesta och träffa min älskade Malin, sen kommer bobbo och hämtar mig och så är det dags för att jobba lite på UG i garpenberg nu när jojjis är i hycklarnas land (syrran är i USA och därför får jag jobba istf henne)

en tid i livet då man tappat förståndet

Igår jobbade jag, 7 timmar på fiket. Det känns, är lite småseg idag. Men ack vad kul det är att jobba där, underbara arbetskamrater! 

Igår var också en stor dag. hahahaha :p
Jag fick Isabels privata nummer (jag har bara hennes jobbnummer såsom de flesta av hennes ungdomar, vilket resulterar i att man inte kan nå henne på kvällstid eller helger då hon är ledig. makes sense!)  Men nu, nu har jag hennes privata nummer! jag kan alltså ringa henne JÄMT om jag vill :'D *moahaha*
ne men på något sätt så ser jag det som ett privlegium, och när jag vaknade imorse hade jag en vänförfrågan på FB, av isabel <3  
I sin sociala hälsa har man olika genres av människor som betyder, man har sin familj och vänner, men sen har man den nästan viktigaste "betydelsefulla andra" Dvs andra i sin närvaro som är betydelsefulla (haha no shit, kände nu när jag skrev att det inte riktigt behövdes en förklaring :D) 
Iaf, Isabel är en såndär Betydelsefulla Andra, om jag får välja en förebild nu så måste jag säga Isabel.
underbaraste människa!

forget you

Healingen idag var härlig, avslappnande och spännande ^^
Jag gick dit för att jag var nyfiken, inte för att jag har ont någonstans och sånt.
Så hon balanserade mig och sådär.
Riktigt fint, kände verkligen att det inte bara var hon som hade sina händer på mig, såvida hon plötsligt inte drog fram några par av armar till ^^
Fick höra mycket positiva saker iaf. Absolut inte sista gånger jag går och får healing.
Fick också reda på att hon ville ha med mig till säter nästa lördag på hälsomässa, så det ska bli kul!
har varit på en sådan förut, fast då med mamma och martin, pappa var redan där och tatuerades av Marko.
Det är markos mamma som håller i hälsomässorna, så det ska bli spännande att följa med dit nu när man har lite mer öppna ögon för detta. 

Idag har jag hunnit med att umgås med emil också, snacka lite och keeeka seeemlor (käka semlor, men det är roligare om man uttalar det som jag skrev... skrev -_-) Ne nu börjar jag haka upp mig på ord igen.. dags att sluta blogga :D

knockknock

Idag är det onsdag!
Jag ska snart iväg på healing, sen tänkte jag gå på matte men jag tror att jag struntar i den och går till körskolan istället. (kortare promenad...) 

Sen ikväll ska jag väl jobba lite enligt planerna.
Artikeln kom ut idag också (som jag var iväg och medverkade i i måndags)
http://www.dt.se/nyheter/hedemora/1.4384673-foretagen-nobbar-unga-praktikanter

Jag tror inte att företag förstår möjligheterna med en praktikant, speciellt inte en arbetslös sådan.
Se bara i mitt fall, det sker en olycka på jobbet och en tjej blir sjukskriven, jag är redan upplärd och i rutin så det vara bara för mig att börja jobba! De hade ju ingen annan vikarie som kunde. 
Tycker att företagarna borde tänka på praktikanter mer som en tillgång, vi är utomordentliga vikarier om det behövs PLUS att om företaget behöver anställa så har de redan en som är inlärd och kan allt. Alltså slipper företagen ta in en och lära upp från scratch (om de trivs med praktikanten dvs) 
Sen sitter ju inte praktikanter på samma rättigheter som en anställd heller. Om företaget inte trivs med praktikanten så är det bara säga hejdå och ta in en annan, det går ju inte med anställda eftersom att anställda har betydligt fler rättigheter på jobbet.

Om jag var egen företagare så skulle jag "utnyttja" praktikanter! utnyttja är ett fult ord men Nyttja då!
Jag får hjälp med uppgifter samtidigt som jag gör något bra för en människa, jag ger alltså människan i fråga arbetslivserfarenheter och den kan använda mig som referens sen när den söker jobb.
Praktikanter är alltså Super! :D

nosebuddy

Igår så var jag och intervjuades tillsammans med Sandralinnea och Isabel ang företagen här i hedemora och bristen att få praktikplats, lite om UTA och sånt där. Var lite roligt :p kul att se resultatet sen när det publiceras :p
journalisten var jätteduktig, intresserad och ja.. hon var trevlig helt enkelt. :p

Sen på kvällen var jag hem till jocke och umgicks lite, såg hur han lagade mat på i princip ingenting!
mina älskade pojkar är nämligen riktigt fattiga just nu pga felprioritering, så jag övertalade älskade jocke att få handla mat åt dom för 100 kr. Först så ville han verkligen inte ta emot min välgörenhet men tillslut, efter att övertalat honom med att vi kan se det som ett expriment, "hur mycket mat kan vi skrapa ihop för 100kr?"
Vi fick ihop rätt mycket om jag får säga det, ca 3 måltider. 
Roligaste var att vi köpte potatis, lösvikt i en sån där tunn plastpåse, och när jag står och betalar och jocke ska lyfta potatispåsen ner i bäskassen så Spricker påsen och det flyger potatisar åt alla håll! :D (roligast är att syrran har berättat att det händer henne ofta) Jocke har också social fobi, och står där och skäms och vill gå igenom golvet. Alla i kön står och skrattar åt vårat öde, jag kryper runt på golvet och asgarvar och jagar ifatt potatisarna (jag kan förfan inte lämna dom, mina älskade bögar är ju fattiga och behöver mat!! :D) 
Så jag fick spendera mina pengar på något vettigt och föda mina vänner i några dagar. money well spent! 


Jag har köpt mig en nässköljare också! Testade den imorse, jag är ju väldigt täppt så det gick inte så jättebra, det var lite svårt att få in snitsen, men tillslut började det droppa lite ur näsan. (gav upp när jag fick lite ont i nacken av att stå helt snett) Ska testa den sen igen och se om det blir bättre flöde. Så nu hoppas jag på en friskare näsa och ett liv utan nässpray! 
(lite komiskt ändå, för några år sedan så brydde jag mig i princip ingenting om miljö och vårt slit och släng samhälle eller speciellt mycket om hälsa, numera så tvättar jag med nötter, jag har en nässköljare, använder knappt ingen tvål, har en saltstensdeo istället för en dålig antiperspirant. Otroligt kul att se sig själv utvecklas må jag säga!)

värmeplåster

måndag! helgen har varit kanonbra.
i lördags så var jag iväg till falun för en manifestation mot rasism som arrangerades av Dalarna Mot Rasism.
Otroligt inspirerande tal, någon från expo var där och pratade, någon politiker från dalarna som representerade "dalabänken" dvs, höger till vänster, höll ett bra tal och sen några till jag inte minns namnen på och såklart Daniel Riazat (V) höll ett tal. Det var otroligt många som hade kommit till Falun för att visa vad de tycker och det var väldigt mediaövervakat och det stod en polisbil i varje hörn av torget och civila poliser i publiken.
Men allt gick bra, jag ångrar inte en sekund att jag stog och frös i en timme! :)
Sen efter Falun så var jag hem till Lisa och fikade och umgicks lite, väldans trevligt.
Sen hem och käka tacos och sen hem till mina älskade pojkar för att umgås lite mer!

Igår var det söndag, helvetessöndagar som jag gärna vill kalla dessa värdelösa dagar.
Jag gjorde väl iaf en vettig sak, jag och jocke jobbade en liten snabbis.
Jag storstädade på mitt rum och sen gick jag i en dvala resten av dagen.


Imorgon är det alla hjärtans dag, jag vet inte om jag nonchalerar bort dagen eller om jag sitter på en smygande känsla ångest över att jag fortfarande är singel och superensam när det gäller det som i folkmun kallas kärlek. 
Well, well.. gör man inget så händer inget ;p

It's been a while

ahani! såg att det hade gått över en vecka sen jag uppdaterade sist. poor you! :p
so.. what's new?
Jag är numera klar med alla distansstudier, det firades med att jag inte fick G, inte fick VG, utan jag fick ta mig fan ett MVG i hälsopedagogik! ETT FUCKING MVG!!! :D
har aldrig fått MVG i ett ämne förut, bara i praktiken, och den var ju hos Marko så inte konstigt att jag fick högsta betyg där! ;D haha.
ne jag vart så jävla stolt över mig själv ska ni veta! Jag! slackersara! fick ett MVG! MYCKET väl godkänt!
well, nog om det ^^
annars då, jag jobbar lite, slackar mycket. 
Nu har jag bara denna nedrans matte att ta itu med, och det där vidriga körkortet.

Jag har börjat med en ny sak också, saltstensdeo. istället för en riktig vidrig farlig antiperspirant. yeah u heard me. It's poison! Först var jag jätteskeptiskt, man är ju så himla van att lukta gott under armarna. inte nu! nu är man luktfri :) en saltstensdeo är 100% naturlig och innehåller inge farliga saker som en vanlig deo gör. Det lämnar heller inge jävla fläckar på svarta tröjor. Och det är somsagt jävligt bra för kroppen :)
Vill man lukta gott (av ren vana) så kan man ta lite färskpressad citron och ha i hålan. det har jag inte testat än dock.
jag har klippt mig också, vet inte om jag bloggat om det, förmodligen inte. 
så nu är jag kort igen och har lagt i mörka slingor i den längre tussen, sen färgade jag bryn och fransar så nu är jag ännu snyggare än vanligt ;)
mamma har köpt ett Wii fit, superkul träning om man har tråkigt och behöver fördriva tiden och göra av med lite energi.


kommande planer då!
På lördag ska jag hem till Lisa som fyller år, sen blir det Falun för en manifestation med Dalarna Mot Rasism.
På måndag ska jag till Isabel och bli intervjuad av tidningen ihop med henne och nån till, I'm just that good! 
På ondag så har jag bokat in en tid hos Anna-Karin för lite healing. 


aha, ne nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. men nu har syrran något att läsa igen när hon sitter och skiter på jobbet ;) 



sönderspelat

igår vart en bra dag tillslut, min kära syster höll mig sällskap när jag jobbade, sen handlade vi ihop och sen var vi till kyrkogården och hälsade på Marko, Gustaf och Mormor/Helena. När vi står vid mormor och helenas grav och ska gå därifrån så sker något fränt, när jag vänder mig om så lyser allt upp, ungefär som om någon skulle ha tagit en bild, men bara runt om mig. johanna hade ryggen emot och såg inte, men jag vart helt i extas och utbrast "WOW!! SÅG DU????!!" 
anyways, sen åkte vi hem hit och åt mat och fortsatte att umgås och prata lite.
min kära syster, min bästa vän! :)

idag är däremot inte så rolig dag, jag lär plugga. har ett massivt arbete som ska in, jag ska låtsas att jag är en hälsopedagog och hitta på ett fall, en individ (grupp om jag siktar på MVG) som jag ska hjälpa inom ett år och göra upp en plan och allt sånt där. gosh, jag blir helt utmattad när jag tänker på det ^^

RSS 2.0